fredag 1 januari 2010

Leka+Melvin=sant!






Igår nedkom min duktiga Leka med 5 välskapta fina valpar! 3 pojkar o 2 flickor. Vikt från 157g-190g, dvs i samma viktklass som Lekas mammas valpar har varit. Jag hade förväntat mej att dom skulle vara mkt mindre, och inte så många, men där ser man hur fel man kan ha. Leka är samma slags kanontik som sin mamma, tydligen :)
Hela familjen mår bara fint, även om en av hannarna har minskat en aning i vikt se'n födseln, men jag lägger till honom 1 gång/timme, så det ska nog ordna sej. Leka har inte tid att varken äta eller dricka, så jag får koka ihop lite goda maträtter med smör, grädde, ägg, kalk osv. och så har jag tinat upp ännu en bit grislever, som jag fick efter slakten. MUMS! Ni ser på bilden hur blanka och feta valparna är!
För de som inte vet kan jag berätta att de små består av ca 60% Chihuahua, mycket Papillon från både far Melvin o mor, samt en liten del Västgötaspets, typ 10%. Det måste vara Västgöten som drar upp storleken. Jag kan inte låta bli att lägga upp den där gamla familjebilden igen; det finns ju faktiskt de ibland er som inte fått se den :) Fr v Sigge som valp (inköpt utifrån), de nuvarande valparnas mormor Hjördis, hennes mamma Maya, och nederst alltså Leka: dotter till Hjördis. På nästa bild, tagen i maj -09, har familjen utökats med Sigge o Hjördis valp Tazza, medan Maya gick vidare till hundhimlen våren innan. Åke Katt sitter överst. Han blir 16 år i vår.
Därefter kommer den nya lilla familjen! Min favorit är den lilla (stora!) 'röda' flickan.

6 kommentarer:

Mia sa...

Alla dina hundar är så söta och katten ska vi inte tala om. Det ser ut som han är boss överhela stället.

Hillevi3 sa...

Ååå. Blanka fina valpar! Ganska stora också. Gratulerar!

Tvärslå sa...

Grattis :) Härligt med bäjbisar.

Anonym sa...

så sööööta! måste komma och se dem nån dag. just nu är jag bara trött och sleten. vill inte vara sjuk längre! hihi :P

Jenny&Våfflan sa...

Grattis till Leka!!! Va söta dom små valparna är<3 Hoppas allt är bra med dig och hundarna! Kramar från Jenny&Våfflan

Marie sa...

Va' kul att du hittat hit! Din Våffla är ju moster till dessa valpar :)
Hoppas det är bra med er också!
Kram Marie