måndag 13 april 2009

Första härvan spunnen på rock!


Jajamän, jag knäckte koden till slut :) Det är bara det att Rock-Olga (alltså den gamla spinnrocken jag köpte...) är otroligt trögtrampad och bökig på alla sätt och vis. Jag får ta i med hela överkroppen när jag trampar för att få runt hjulet. Har försökt ställa in överallt där det går att ställa in, förkortat o förlängt snören, smort överallt men den ÄR tydligen bara så'n. Har träningsvärk i hela högersidan idag :( Visst går det jättefort att spinna en härva, men ack så jobbigt. Och Rock-Olga har tydligen bara en enda inställning, så det blir inte alls sådär som jag vill ha det. Ställer jag in annorlunda blir det bara en lång knorr eller inte spunnet alls. Så jag håller mej nog till sländorna tills jag köpt en sprillans ny rock. Har bestämt mej för att jag vill ha en Majacraft Rose, så en så'n ska det bli, om Gud vill och byxorna håller.
Såhär blev härvan iallafall, alldeles för hårt spunnen för min smak. Ullen är Corriedale från Spinspiration. Fast jag har färgat den, innan jag spann. Fortsättningsvis ska jag spinna först och färga se'n, för att slippa 'raggsocks-stuket' om jag tvinnar garnet. Man kan också lära sej 'Navaho-plying'=kedjetvinning, men det blir en senare fråga.
Förresten så är det lite grå inslag också, det är ull från min systers pälsfår Ulrika! Henne ska jag åka o klippa nå'n dag...syrran spinner inte, hon tovar.

1 kommentar:

Carola sa...

Har du kollat så att hjulet sitter helt rakt? Jag hade en gammal rock ett tag som jag hade samma problem med. OM hjulet är vint blir det trögt som abbans.