fredag 13 februari 2009

Baby surprise jacket

Ikväll har jag Äntligen kunnat börja på den här söta bebiströjan, till mitt nya barnbarn som ska komma till världen 9 mars, eller tidigare :) Vi tror att det är en Elia, men det är inte säkert.
Tack Lena http://leludh.blogspot.com/2008/02/hemlispaket-februarisockar-och-bsj.html för att jag fick ta del av ditt mönster! Det jag köpte av Garnkorgen försvann under mystiska omständigheter...som vanligt när saker försvinner (ofta!!) har jag letat precis överallt, även i pappersåtervinningen. Men nu sitter jag här med mitt mönster, och Lena har t om skrivit ut det röriga originalmönstret på ett beundransvärt överskådligt vis! Lena: Zimmermans beskrivning är verkligen nå't i hästväg, jag kan bara hålla med!!
Den här lilla koftan är berömd på nätet, över hela världen, verkar det som. Det är en alldeles ovanligt klurig modell, och än så länge fattar jag inte så mycket; jag stickar bara på. Garnet är Pure Milk Fiber från Viking of Norway, inköpt hos http://www.galenigarn.se/ Jättemjukt och skönt att sticka med, riktigt babymjukt, det var jättesvårt att sluta! Kombinera garnet med bambustickor så blir lyckan fullständig :) Såhär ser arbetet ut för tillfället.

Bilderna jag lägger in här hamnar inte alls där jag vill ha dom, men nå'nstans i inlägget hittar ni en bild av en färdig kofta, den är lånad från Knitwiki o alltså inte min! Försöker iallafall lägga den HÄR:

PS. Har tagit en närbild på arbetet, med mer rättvis färgåtergivning: den är faktiskt inte grön, utan mkt vackert melerad i blå, turkos o blålila toner, med bara lite gröna inslag!
TORSDAG Nu är den lilla koftan i avmaskningsstadiet...såhär ser den ut just nu. Jag ska sy i små blå knappar i form av hjärtan :)
24 feb: nu är den färdig!

2 kommentarer:

Ninni sa...

Vilken fin tröja d kommer bli, Inte för att jag kan titta på bilden med länken för jag måste vara inloggad, men jag litar på dig som e proffs på det här med barn och stickning =)

Lisa sa...

Jag har lärt mig att man först ska lägga in alla bilder man vill ha i inlägget och den du vill ha sist lägger du in först. Har inte lyckats att flytta och byta plats på bilderna ännu även att det kanske är fullt möjligt... Men iallafall, om du vet innan så lägg som sagt in det som ska vara sist först...
Jättefina grejer du gör!!!
Kramar
Ps, Jag skulle vilja önska mig en blåbärsmössa som passar mig och är lite sådär posig... Till hösten kanske? Kramar Lisa