tisdag 12 maj 2009

Spinnande spänning/spännande spinning
Jag tillverkade mitt första egna regnbågsgarn av en del experiment-ull, men det första försöket blev såklart inte så lyckat. Redan under tiden jag färgade topsbandet kom jag underfund med att det är svårt att få snygg övergångar; det blev ganska 'sotigt'. Dessutom blir färgsekvenserna i spunnet skick inte så långa som jag vill ha dom. Men jag färgade färdigt, och bestämde att det ska bli en tovad väska, likadan som den lila med fickor i tidigare inlägg. Tänkte att det var onödigt att göra ett 2 tådigt, så jag spann det tjockt. HU så Rock-Olga protesterade! Det var ett riktigt äventyr att spinna: istället för att dra ut ullen medan jag spann fick jag ägna mej åt att försöka surra upp snodden innan den rullade in i tenen. Knorr knorr blev det, tämligen överspunnet...Den andra halvan spann jag på Margriets rock, och det gick något bättre. Jag fick trampa så sakta det bara gick eftersom det ville knorra sej hela tiden...Men nu är stickandet igång till slut.
Och jag övergick till att färga ett topsband i taget i lämpliga färger; stoppade ner var och en i lingonsylthinkar och Skjuts in i mikron. Se'n kommer jag att dela dom i bitar på ca 10 gram och spinna ihop färgsektionerna. Då lär jag få dom där långa sekvenserna som jag är ute efter, likt Kauni EQ har jag tänkt mej :) Ska spinna så tunt jag bara kan, och se'n ska det stickas Revontuli-KAL:en på Ravelry. Den börjar 1 juni, så jag hoppas jag hunnit spinna färdigt då!
Både väskan och sjalen är ytterst spännande projekt, och jag är nyfiken på hur mitt överspunna garn ska reagera vid tovning! Fortsättning följer...

2 kommentarer:

Eva sa...

Tusen Kramar till dej för det fina Rosa paketet jag fick i dag...
Jättefina garner,Har du färgat dom själv?Jag är såååååå nöjd !
och favvo godis mums fili.....
Har försökt mej på virkning,första försöket blev en tämligen ful snigel, men mitt pekfinger protesterade inte,så nu kan jag sticka/virka sockarna jag fick beskrivning på i 1:a paketet.

Kramelikram !

Marie sa...

Roligt att du e nöjd :) Ja det är hemfärgat. Snigeln är sööt! Alla mina fingrar+handleder+armar+resten av kroppen protesterar mot allt jag gör, men jag äter piller o skiter i protesterna. Alternativet är att sitta o lyssna på ljudböcker /titta på TV, o hur kul e de på en skala mellan 1 och 2...Det är bara att köra på. Har passerat det där 'lyssna på din kropp'-stadiet för längese'n :)