tisdag 2 mars 2010

Slända + Mia2 avsnitt 2Glömde skriva sist att 'det klickat' med sländspinneriet nu!! Det hände för några veckor se'n, och nu går det bara bättr o bättre. För alla som inte vet vad som menas med klicket kan jag berätta att det är när man lämnar park-and-draft-stadiet och går vidare till att klara av att dra ut ullen samtidigt som man spinner. Och alla som inte vet vad park-and-draft betyder får fantisera fritt.
Jag vet nu vad jag gjorde för fel tidigare: jag sländspann inte tillräckligt mycket, utan övergick till spinnrock. Barbro/Hillevi3 inspirerade mej dock att ta upp sländan igen, och så gick det som det gick. Passar ypperligt med slända nu när kroppen strejkar.
En annan anledning till att jag tidigare inte kom vidare med sländspinnandet kan vara att jag hittade 'fel' video på Youtube: en med nå'n som heter Maggie, och som 'alla' på Ravelry mer el mindre förbannar, eftersom hon visar helt fel. Men det var den tydligaste video jag kunde hitta iallafall, då när JAG BARA SKULLE lära mej spinna utan att lämna hemmet. Jag kollade bl a Abbys video också, som alla tyckte var så bra, men jag upplevde den som väldigt otydlig, och jag fattade iallafall inte hur man skulle göra! Maggies var bra, eftersom det bara var att sätta sej framför skärmen och göra precis likadant som hon.
Jaja, nu är det som det är, och jag har spunnit närmare 40 g av Mian. Förresten så är Corriedale säkert en perfekt nybörjarfiber, kanske skulle jag ha börjat med den tidigare??

4 kommentarer:

Caprifool sa...

Den där sländan är mmmmmm! Du har en award på min blogg.

/BB

Mia sa...

Hej!

Du har en award på min blogg att hämta.

Kram Mia

The Willow Fairy sa...

Jag är inte mkt till sländspinnare. Lärde mig spinna på spirock så jag antar att det är därför. Jag kan spinna på slända - om jag får göra som jag själv vill, fast det är ju så klart inte "rätt" sätt, men det blir en tråd och det tycker jag är huvudsaken... Sedan är ju sländor så otroligt vackra och frestande att man bara inte kan låta bli dem... Har nog inte sett någon instruktionsvideo och bara gått en kurs...lååångt efter jag lärt mig själv spinna på fel sätt...

Marie sa...

Spinner inte mycket på slända heller, men när jag väl gör det känns det väldigt harmoniskt. Och visst grips man av habegär emellanåt!
Rätt sätt att spinna = när det blir Garn :) Då kan det inte vara fel.